Jak zajść w ciążę

jak-zajsc-w-ciaze_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • od kilku miesiecy staram sie z chlopakiem o dziecko. nic z tego nie wychodzi. nie wiem co robic. bardzo tego pragniemy. slyszalam gdzies ze sa jakies pozycje ktore pomagaja w tym wiecie cos o tym?...(więcej)
  • Mi lekarz polecił olejek z wiesiołka i mikroskop owulacyjny do określania dni płodnych. Kupiłam afrodytę. Obydwa produkty się sprawdziły :)...(więcej)
  • idol ma racje z tym zaplodnieniem, ale z tym zastanawianiem sie czy w jakiejs pozycji nie mozna zaplodnic kobirty to chlopaki walneliscie jak dzik w sosne hehehe :)...(więcej)
  • mysle ze jak twoj chlopak przed stosunkiem sobie wytysnal to juz po tym raczej nie moglo byc stosunku bo to niemozliwe wiec moze tak do konca sama nie wiesz co sie dzialo. nie wiem czy to jest mozliwe...(więcej)
  • kilka tygodni co to do 4 lat nic.. My z mężem juz 4 lata sie staramy i jesteśmy zdrowi problem tkwi w psychice iż tak bardzo chcemy dziecka że nic z tego nie wychodzi...(więcej)
  • staramy sie już od dawna i nic czy któras z was ma tą chorobe a mimo tego zaszła w ciąże...(więcej)
  • znam osobe ktora po stosowaniu tej dieyt leczy teraz xxxzregulowuje cykl, jest niebezpieczne (sama ja stosowalam wiec wiem!) uwazajcie na te diete...(więcej)
  • Witam . Tego tematu chyba nie ma ? Ostatnio zastanawiam się czy jest jakieś większe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę kiedy bierze się tabletki anty ? Któraś z was zaszła w ciążę bior...(więcej)
  • Witam. od 2 lat staram się ze swoim partnerem o dziecko ale nic z tego nie wychodzi. Mieliśmy oboje przeprowadzane badania i z nami jest wszystko w porządku. Czy macie jakieś rady na ten temat? Ja...(więcej)
  • ja odstawiłam tabletki 8 m-cy temu i nadal nie jestem w ciąży... brałam je 2 lata, moja ginekolog twierdzi, że teraz hormony muszą wrócić do normy i dopiero po roku starań o dziecko można za...(więcej)
  • hej ja również tak mam ...(więcej)

Forum -> ciąża po antykoncepcji

Tytuł:ciąża po antykoncepcji
Autor:Tamara
13.9.2011, 10:20
Witam! Przez siedem lat stosowałam antykoncepcję hormonalną, niedawno odstawiłam tabletki w sumie to już jakieś 5 m-cy nie biorę. Czy mogę już starać się o dziecko, czy jeśli zajdę w ciąże mogę mieć jakieś komplikacje? Bardzo proszę was dziewczyny jeśli stosowałyście antykoncepcję horm. czy zaszłyście w ciąże i czy macie zdrowe dzieci? Czekam na odpowiedzi. Dziękuję.

Autor:
3.12.2011, 11:58
Muszę Cię zmartwić... Ja odstawiłam tabletki prawie rok temu i nie mogę zajść w ciążę... Lekarz powiedział mi, że muszę próbować, bo tabletki na pewno nie są winne...;/ Brałam je 4 lata... Mam nadzieję, że lekarz ma rację... Mam dużo znajomych, które brały hormony i po odstawieniu zaszły bez problemów i teraz mają piękne i zdrowe dzieciątka :) Głowa do góry:) Możesz już zacząć starania. Życzę powodzenia i przyjemności z tych starań :)

Autor:hanja
30.12.2011, 20:59
ja odstawiłam tabletki 8 m-cy temu i nadal nie jestem w ciąży... brałam je 2 lata, moja ginekolog twierdzi, że teraz hormony muszą wrócić do normy i dopiero po roku starań o dziecko można zacząć ewentualnie "panikować":)

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest kwadratowe: koło czy kwadrat?

jak-zajsc-w-ciaze_ciekawostki

Ciekawostki

Prowadzenie ciąży
Na różnych etapach twojej ciąży, przejdziesz przez szereg testów, począwszy od rozmowy na temat symptomów i dolegliwości, a skończywszy na badaniach ginekologicznych. Twój lekarz położnik będzie śledził zmieniający się rozmiar macicy, puls i położenie dziecka, zleci wykonanie badań krwi i moczu.

Czy wiesz, że...

Ciąża zagrożona
Okres spodziewania się przyjścia na świat dziecka jest bardzo ekscytujący, jednak dla mam, których ciąża związana jest z ryzykiem, w równej mierze może on przynosić ogromny stres. Na ryzyko wystąpienia powikłań ciąży składa się wiele czynników: wiek i zdrowie matki, styl życia, waga, pochodzenie etniczne, czy historia rodziny.

Polecamy

Zapalenie pochwy
Problem infekcji pochwy dotyczy znacznej części kobiet, spowodowany jest zachwianiem równowagi flory bakteryjnej (przewaga złych bakterii). W kobiecej pochwie znajdują się naturalne bakterie, odpowiedzialne za ów stan równowagi, szczególną rolę odgrywają tu pałeczki kwasy mlekowego.

Archiwum

Metamizol wprowadzony na rynek w 1922 roku ciągle cieszy się popularnością lekarzy. Jest to substancja przeciwbólowa. Jak każdy dostępny lek na rynku ciągle poddawany jest badaniom. Po wielu testach stwierdzono, że metamizol jest to bardzo skuteczny lek przy walce z silnym bólem różnego pochodzenia. 500 mg substancji czynnej metamizol znajduję się między innymi w popularnym leku o nazwie Pyralgina. Lek stosuje się przy występowaniu boli rożnego pochodzenia.