| Tytuł: | nie moge zajsc w ciaze |
| Autor: | klasa 28.9.2010, 12:32 |
| mam 25 lat i razem z moim narzeczonym staramy sie o dziecko. za kilka miesiedzy planowany jest slub. niestety nic nam z tych stran nie wychodzi. bylismy obydwoje na badaniach z ktorych wynika ze ani ja anie moj narzeczony nie mamy problemow z nieplodnoscia wiec generalnie wszystko powinno byc w jak najlepszym porzadku. ale nie jest i nie rozumiem dlaczego. jem duzo preparatow pomagajacych w zachodzeniu w ciaze, nie pale ani nie spozywam alkoholu, podobnie jak moj narzeczony a mimo wszystko ciagle ponosimy w tej kwestii porazki. nie wiem juz co robic. macie moze jakies przypuszczenia dlaczego jest jak jest albo chociaz jak temu zaradzic? podsuncie mi prosze jakis pomysl co jeszcze mozemy zrobic. naprawde bardzo chcemy tego dziecka. pomocy. | |
| Autor: | basik 5.4.2011, 16:45 |
| wiesz może to kwestia tego że wy na siłę chcecie mieć dziecko dajcie sobie trochę luzu i nie myślcie przy każdym stosunku że może dziś sie uda najszybciej zajść w ciąże można nieoczekując i nie planując nic na siłę ja tak miałam i też chciałam mieć bardzo dziecko ale nic na siłę. może w noc poślubną się uda życze powodzenia | |
| Autor: | honka 14.6.2011, 19:56 |
| ja z nazyczonym planujemy miec dziecko juz od 3 miesiecy , ale nam sie nie udaje :( powiedzcie co zrobić . | |
| Autor: | qwertyu 25.8.2011, 14:49 |
| Ostatnio z narzeczonym staramy się o dziecko już od kilku tygodni, spuszcza się we mnie ciągle , robiłam test wyszedł negatywny. Co robić? Pragnę dziecka ;( Pomocy! | |
| Autor: | monika 8.11.2011, 16:17 |
| NIE DA POPROSTU SIE TAK ODPUŚCIĆ. JESLI KTOS PRAGNIE DZIECKA TO POPROSTU TAK JEST. Z DNIA NA DZIEN NIE ZMIENI SIE TO | |
| Autor: | 27.11.2011, 21:39 |
| kilka tygodni co to do 4 lat nic.. My z mężem juz 4 lata sie staramy i jesteśmy zdrowi problem tkwi w psychice iż tak bardzo chcemy dziecka że nic z tego nie wychodzi | |
Prowadzenie ciąży
Na różnych etapach twojej ciąży, przejdziesz przez szereg testów, począwszy od rozmowy na temat symptomów i dolegliwości, a skończywszy na badaniach ginekologicznych. Twój lekarz położnik będzie śledził zmieniający się rozmiar macicy, puls i położenie dziecka, zleci wykonanie badań krwi i moczu.
Ciąża zagrożona
Okres spodziewania się przyjścia na świat dziecka jest bardzo ekscytujący, jednak dla mam, których ciąża związana jest z ryzykiem, w równej mierze może on przynosić ogromny stres. Na ryzyko wystąpienia powikłań ciąży składa się wiele czynników: wiek i zdrowie matki, styl życia, waga, pochodzenie etniczne, czy historia rodziny.
Zapalenie pochwy
Problem infekcji pochwy dotyczy znacznej części kobiet, spowodowany jest zachwianiem równowagi flory bakteryjnej (przewaga złych bakterii). W kobiecej pochwie znajdują się naturalne bakterie, odpowiedzialne za ów stan równowagi, szczególną rolę odgrywają tu pałeczki kwasy mlekowego.