| Tytuł: | preparaty wspomagające zajście w ciąże |
| Autor: | Julka26 24.5.2010, 19:01 |
| Witam od jakiegoś czasu planujemy dziecko, mamy zamiar się za to zabrać i chcielibyśmy sprawnie to zrobić. Od miesiąca nie palę już papierosów, mój chłopak to nigdy nie palił, nie pijemy alkoholu, ponieważ chcemy mieć zdrowe dziecko. Rozmawiałam o sprawie z ginekologiem on podsuną mi pomysł żeby zwiększyć prawdopodobieństwo zajścia w ciąże preparaty wspomagające takie jak olej z wiesiołka, xxx dla mnie i androvit , maca dla męża. Mam pytanko czy jest to dobry wybór czy może spróbować coś innego proszę o rady | |
| Autor: | kaska 27.9.2010, 10:49 |
| Jezeli te preparaty polecil wam ginekolog to znaczy ze nie moze to byc niebezpieczne i faktycznie moze pomoc. warto jeszcze poczytac ulotki dolaczonych do danych preparatow, tam zawsze umieszczone sa najwazniejsze informacje ktore warto wiedziec o danym srodku. Jesli znasz jakies inne wspomagacze i wiesz ze nie sa szkodliwe, rowniez mozesz sprobowac, tylko sprawdz czy nie maja jakichs skutkow ubocznych w polaczeniu z innymi srodkami [jakby ci to przyszlo do glowy]. | |
| Autor: | Gosia 1.2.2012, 16:32 |
| Mój ginekolog polecił mi Femifertil jako dobry wspomagacz. Narazie biorę to 2 tygodnie. Zobaczymy jak będzie. | |
| Autor: | Ania 7.2.2012, 14:32 |
| Mi lekarz polecił olejek z wiesiołka i mikroskop owulacyjny do określania dni płodnych. Kupiłam afrodytę. Obydwa produkty się sprawdziły :) | |
| Autor: | Korka 20.4.2012, 09:42 |
| Z tego co wiem, to Femifertil jest czołowym praparatem tego typu. | |
Prowadzenie ciąży
Na różnych etapach twojej ciąży, przejdziesz przez szereg testów, począwszy od rozmowy na temat symptomów i dolegliwości, a skończywszy na badaniach ginekologicznych. Twój lekarz położnik będzie śledził zmieniający się rozmiar macicy, puls i położenie dziecka, zleci wykonanie badań krwi i moczu.
Ciąża zagrożona
Okres spodziewania się przyjścia na świat dziecka jest bardzo ekscytujący, jednak dla mam, których ciąża związana jest z ryzykiem, w równej mierze może on przynosić ogromny stres. Na ryzyko wystąpienia powikłań ciąży składa się wiele czynników: wiek i zdrowie matki, styl życia, waga, pochodzenie etniczne, czy historia rodziny.
Zapalenie pochwy
Problem infekcji pochwy dotyczy znacznej części kobiet, spowodowany jest zachwianiem równowagi flory bakteryjnej (przewaga złych bakterii). W kobiecej pochwie znajdują się naturalne bakterie, odpowiedzialne za ów stan równowagi, szczególną rolę odgrywają tu pałeczki kwasy mlekowego.