| Tytuł: | złoty lek na zajście w ciąże |
| Autor: | Iwona 24.5.2010, 18:48 |
| Cześć mam 30lat mój mąż34 i od dwóch lat staramy się o ciążxxxóbowaliśmy już chyba wszystkiego ale nic nie skutkuje, zawsze spotyka mnie i mojego męża rozczarowanie, już nawet wydaje się mi że źle się czuję i biegam wymiotować a potem się cieszę lecę po test, a tu dalej nic. Tak naprawdę mam już ochotę na szczegółowe badania ale boję się rozczarowania. Lekaż powtarza że tak czasami bywa ale ja już nie wytrzymuje piętna psychicznego. W sumie jestem zdrowa, z mężem chyba też wszystko ok. Nie wiemy co może być nie tak. Prosimy o rady które mogą pomóc, jeśli będą sensowne to na pewno z nich skorzystamy, z góry dziękujemy za pomoc. | |
| Autor: | dobra_wróżka 24.6.2010, 12:00 |
| Oj nawet nie masz pojecia jak wiele par ma identyczny problem. Baaardzo czesta przyczyna takiego stanu rzeczy jest stres, zaganianie, brak czasu i wiele innych czynnikow. Wcale nie musicie obawiac sie bezplodnosci. Warto czasami troszeczkę zwolnic zycia. A juz samo to, ze stresujecie sie ciagle niepowodzeniem w zajsciu w ciaze jest sporym utrudnieniem. | |
| Autor: | gośka 24.6.2010, 12:02 |
| A ja poponuje nie zwlekac i zrobic badania dotyczace plodnosci. Nie ma sensu sie zwodzic i stresowac. | |
| Autor: | Sabina 18.11.2011, 12:35 |
| Cześć nazywam sie Sabina i mam 17 lat od pół roku staram się o dziecko z moim narzeczonym który ma 26 lat i nic :(. Ostatnio byłam u ginekologa i stwierdził że jestem w ciąży ale z pochwy wypływa mi jasna krew:(... Natomiast mam objawy ciąży:). 11 Września plemniki miały dotarzeć do punktu. W krwi wybadano że nie jestem w ciąży:(. Bardzo bym chciała zajść w ciążę. Ale to jest bardzo dla mnie dziwne jeden ginekolog stwierdził że jestem a drugi że nie:D... Co zrobić mogę z tym fantem prosze o pomoc może ktoś zna jakiś sposób na szybkie zajście w ciążę;)... Z góry dziękuje za wsparcie i pomoc... :) | |
| Autor: | Sabina 18.11.2011, 12:37 |
| Cześć nazywam sie Sabina i mam 17 lat od pół roku staram się o dziecko z moim narzeczonym który ma 26 lat i nic :(. Ostatnio byłam u ginekologa i stwierdził że jestem w ciąży ale z pochwy wypływa mi jasna krew:(... Natomiast mam objawy ciąży:). 11 Września plemniki miały dotarzeć do punktu. W krwi wybadano że nie jestem w ciąży:(. Bardzo bym chciała zajść w ciążę. Ale to jest bardzo dla mnie dziwne jeden ginekolog stwierdził że jestem a drugi że nie:D... Co zrobić mogę z tym fantem prosze o pomoc może ktoś zna jakiś sposób na szybkie zajście w ciążę;)... Z góry dziękuje za wsparcie i pomoc... :) | |
| Autor: | Do Sabiny 3.12.2011, 12:33 |
| Dziecko, nie myśl teraz o dzieciach tylko o nauce. W głowach się przewraca tym gimanzjalistom | |
| Autor: | andzia 24.1.2012, 23:11 |
| od kilku miesiecy staram sie z chlopakiem o dziecko. nic z tego nie wychodzi. nie wiem co robic. bardzo tego pragniemy. slyszalam gdzies ze sa jakies pozycje ktore pomagaja w tym wiecie cos o tym? | |

Prowadzenie ciąży
Na różnych etapach twojej ciąży, przejdziesz przez szereg testów, począwszy od rozmowy na temat symptomów i dolegliwości, a skończywszy na badaniach ginekologicznych. Twój lekarz położnik będzie śledził zmieniający się rozmiar macicy, puls i położenie dziecka, zleci wykonanie badań krwi i moczu.
Ciąża zagrożona
Okres spodziewania się przyjścia na świat dziecka jest bardzo ekscytujący, jednak dla mam, których ciąża związana jest z ryzykiem, w równej mierze może on przynosić ogromny stres. Na ryzyko wystąpienia powikłań ciąży składa się wiele czynników: wiek i zdrowie matki, styl życia, waga, pochodzenie etniczne, czy historia rodziny.
Zapalenie pochwy
Problem infekcji pochwy dotyczy znacznej części kobiet, spowodowany jest zachwianiem równowagi flory bakteryjnej (przewaga złych bakterii). W kobiecej pochwie znajdują się naturalne bakterie, odpowiedzialne za ów stan równowagi, szczególną rolę odgrywają tu pałeczki kwasy mlekowego.