|
złoty lek na zajście w ciąże (Iwona) |
|
|
STRES STRES I JESZCZE RAZ STRES ! (więcej...) |
|
|
preparaty wspomagające zajście w ciąże (Julka26) |
|
|
Z tego co wiem, to Femifertil jest czołowym praparatem tego typu. (więcej...) |
|
|
pozycje a ciąża (Biały) |
|
|
idol ma racje z tym zaplodnieniem, ale z tym zastanawianiem sie czy w jakiejs pozycji nie mozna zaplodnic kobirty to chlopaki walneliscie jak dzik w sosne hehehe :) (więcej...) |
|
|
czy mogłam zajść w ciąże (ola) |
|
|
mysle ze jak twoj chlopak przed stosunkiem sobie wytysnal to juz po tym raczej nie moglo byc stosunku bo to niemozliwe wiec moze tak do konca sama nie wiesz co sie dzialo. nie wiem czy to jest mozliwe ze zaszlas w ciaze czy nie bo nie ogarniam co tak wlasciwie sie zdarzylo bo to jakies nieskladne jest. (więcej...) |
|
|
nie moge zajsc w ciaze (klasa) |
|
|
kilka tygodni co to do 4 lat nic..
My z mężem juz 4 lata sie staramy i jesteśmy zdrowi problem tkwi w psychice iż tak bardzo chcemy dziecka że nic z tego nie wychodzi (więcej...) |
|
|
zespół policystycznych jajników (KASIENKA96) |
|
|
Hej. Niestety ja mam ten zespół. Jestem 3 kobietą w rodzinie która go ma. Pierwsza byla moja babcia i urodzila 2 dzieci potem moja mama. Jestem jedynaczka. Teraz ja zaczynam starania o zajscie w ciaze. Mój ginekolog twierdzi ze nie powinnam miec problemow ale ja w to troche watpie. Ciagle sie boje ze bede probowac dlugie lata i nic z tego nie bedzie. Moj ginekolog przepisał mi kwas foliowy i glucophage ponoc maja pomoc. Na kilku forach int wyczytalam ze kobietm z tym zespolem udalo sie zajsc w ciaze nawet 3miesioace po rozpoczeciu brania tych tabletek takze cos w tym chyba jest. I mysle ze warto sprobowac. Powodzenia :) (więcej...) |
|
|
zajście w ciążę a dieta proteinowa (IRKA) |
|
|
znam osobe ktora po stosowaniu tej dieyt leczy teraz xxxzregulowuje cykl, jest niebezpieczne (sama ja stosowalam wiec wiem!) uwazajcie na te diete (więcej...) |
|
|
tabletki i zajście w ciążę (Wiki) |
|
|
Witam . Tego tematu chyba nie ma ?
Ostatnio zastanawiam się czy jest jakieś większe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę kiedy bierze się tabletki anty ? Któraś z was zaszła w ciążę biorąc tabletki ? Czytałam o tym niedawno i zaczełam się zastanawiać , bo podobno 2 na 100 kobiet zachodzi w ciążę podczas brania tabletek anty . (więcej...) |
|
|
Problem (Doma) |
|
|
Witam. od 2 lat staram się ze swoim partnerem o dziecko ale nic z tego nie wychodzi. Mieliśmy oboje przeprowadzane badania i z nami jest wszystko w porządku. Czy macie jakieś rady na ten temat? Ja już się załamuje a bardzo pragnę mieć dziecko a może to przez opory w psychice czy może coś innego? Błagam was o wszelkie wskazówki (więcej...) |
|
|
ciąża po antykoncepcji (Tamara) |
|
|
Nie chcę nikogo urazić, ale stwierdzam fakt: każdy znawca medycyny i biologi wie, że mało prawdopodobnym jest i będzie zupełnie bezpieczne dla kobiety hamowanie, często na wiele lat, a nawet dziesiątków lat, istoty kobiecości z hormonalnego punktu widzenia - to jest niezakłóconego dojrzewania i uwalniania z jajnika żeńskiej komórki rozrodczej. Teza, że bezkarnym - z biologicznego punktu widzenia - może być zatrzymanie procesów jajeczkowania jest absurdalna! Wystarczy spojrzeć na ulotkę popularnego leku na wywołanie owulacji o nazwie clostilbegyt: "W przypadku braku miesiączki po antykoncepcji stosuje się dawkę dobową 50 mg (...)". Nigdy nie faszerowałam i nie będę się faszerowała hormonami, co bardzo cieszy mojego Męża! Polecam naturalne metody planowania rodziny - są zdrowe, ekologiczne, skuteczne, bezpieczne i tanie. (więcej...) |
|
|
Wypływ plemników po stosunku (aniabp) |
|
|
hej ja również tak mam (więcej...) |
Prowadzenie ciąży
Na różnych etapach twojej ciąży, przejdziesz przez szereg testów, począwszy od rozmowy na temat symptomów i dolegliwości, a skończywszy na badaniach ginekologicznych. Twój lekarz położnik będzie śledził zmieniający się rozmiar macicy, puls i położenie dziecka, zleci wykonanie badań krwi i moczu.
Ciąża zagrożona
Okres spodziewania się przyjścia na świat dziecka jest bardzo ekscytujący, jednak dla mam, których ciąża związana jest z ryzykiem, w równej mierze może on przynosić ogromny stres. Na ryzyko wystąpienia powikłań ciąży składa się wiele czynników: wiek i zdrowie matki, styl życia, waga, pochodzenie etniczne, czy historia rodziny.
Zapalenie pochwy
Problem infekcji pochwy dotyczy znacznej części kobiet, spowodowany jest zachwianiem równowagi flory bakteryjnej (przewaga złych bakterii). W kobiecej pochwie znajdują się naturalne bakterie, odpowiedzialne za ów stan równowagi, szczególną rolę odgrywają tu pałeczki kwasy mlekowego.